Επιμορφωτικό Υλικό – Όλες οι τάξεις

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

· Τo www.jele.gr είναι μια πολύ εύχρηστη ιστοσελίδα για ελληνικά και μαθηματικά. Με λίγη βοήθεια στην αρχή τα παιδιά μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν στη σελίδα και να παίξουν παιχνίδια. Περιλαμβάνει παιχνίδια για όλη την ύλη της Α’ τάξης.

· Η σελίδα του Γραφούλη www.protaki.gr έχει υλικό για ελληνικά και μαθηματικά. Είναι λίγο δύσκολή στην πλοήγηση γιατί επιλέγεις το μάθημα που σε ενδιαφέρει πχ Ελληνικά – κεφάλαιο 1: Αντίο θάλασσα και σε οδηγεί σε μια νεα σελίδα με διάφορους συνδέσμους για αυτό το μάθημα. Περιέχει φυλλάδια για εκτύπωση, βιντεάκια και παιχνίδια.

· Η πράσινη πρίζα διαθέτει εκπαιδευτικό υλικό για εκτύπωση για παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου: http://www.prasinipriza.com/.

· Εξαιρετικά παιχνίδια για την γλώσσα, τα μαθηματικά και για άλλα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδος. http://www.pi-schools.gr/software/dimotiko/

Αφού ακολουθήσετε το link επιλέξτε το λογισμικό που σας ενδιαφέρει ( Γλώσσα Α’-Β’-Μαθηματικά Α’-Β’) και κατεβάστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Ακολούθως, ανοίξτε το folder και επιλέξτε το start.exe για αποσυμπίεση των αρχείων. Το λογισμικό είναι έτοιμο να τρέξει!

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

H ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού παραπέμπει σε ιστοσελίδες γενικού ενδιαφέροντος από μαθηματική άποψη.

Μπορεί να περιέχουν σχέδια μαθήματος, παιχνίδια, προβλήματα και άλλο υλικό.

Οι περισσότερες από αυτές είναι στην Aαγγλική γλώσσα. Ψάξτε τις στην σελίδα www.schools.ac.cy/klimakio/ (επιλέξτε μαθηματικά).

· Άλλες σελίδες όπως η εξαιρετική www.sheppardsoftware.com/math.htm είναι σχεδιασμένες για παιδιά και διαθέτουν διασκεδαστικά μαθηματικά παιχνίδια.

· Παρόμοιες ιστοσελίδες είναι:

www.primarygames.com

http://www.coolmath-games.com/rush/index.html http://www.apples4theteacher.com (επιλέξτε >maths) http://www.kidsnumbers.com/
http://www.smarttutor.com/home/games (εξάσκηση στους πίνακες πολλαπλασιασμού)
www.bbc.co.uk/schools (επιλέξτε primary>maths) www.mathplayground.com
www.ixl.com
http://e-math.eduportal.gr/efarmoges.htm (στα ελληνικά) www.multiplication.com

Η επόμενη ιστοσελίδα δεν περιέχει τόσα μαθηματικά παιχνίδια αλλά διασκεδαστικά παιχνίδια για να εξασκούν το μυαλό. Τα παιχνίδια αυτά εξασκούν την συγκέντρωση, την επεξεργασία πληροφοριών, τη βραχύχρονη μνήμη κ.α και είναι κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα χρήσιμη για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκέντρωσης (όπως ελλειμματική προσοχή). Η σελίδα είναι: http://www.lumosity.com/brain-games

ΆΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Η σελίδα του ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ www.mikrosangnostis.gr είναι μια υπέροχη διαδικτυακή βιβλιοθήκη. Τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν βιβλία και να τα διαβάσουν ή να τα ακούσουν από γνωστούς ηθοποιούς.

Εκπαιδευτικό Υλικό Δημοτικού – Θρανία